Over Ons

 

Papillon Harmonicas is:

 

Viola Barends: chromaat, akkoorden-mondharmonica, bluesharp, zang

René van Deutekom: chromaat, akkoorden-mondharmonica, bluesharp

Rianne van de Griendt: bas-mondharmonica, vineta (bas+akkoorden-mondharmonica)

Viola Barends

 

Viola Barends behaalde haar diploma als muziekdocent aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Na een aantal jaren vocale muziek en lessen algemene muziekleer raakte zij in de ban van de mondharmonica.

Viola Barends

 

Op het ogenblik leidt zij diverse mondharmonica-orkesten waar zij orkestbewerkingen voor schrijft, nieuwe leden opleidt en die optreden in binnen- en buitenland. Ze geeft les (privé en online) op de chromatische mondharmonica in diverse muziekstijlen (van klassiek en oud-hollands tot hedendaagse popmuziek), op de diatonische mondharmonica (vooral Nederlandse en Amerikaanse volksmuziek, blues), op de akkoord-mondharmonica en de basharmonica.


Viola geeft les in de regio Eindhoven/Helmond, en geeft workshops op de bluesharp voor kinderen vanaf 9 jaar op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Ook organiseert zij door het hele land cursussen, mondharmonicafestivals, muziekweekends, harmonica-meetups en éénmalige workshops bij speciale gelegenheden zoals een familiefeest, jubileum, verjaardag of de jaarlijkse feestdag van bedrijven, verenigingen of vriendenclubs. Zij is samen met Ben Bouman “trekker” van het Harmonica Instituut.

René van Deutekom

René van Deutekom

 

René van Deutekom is pas op latere leeftijd begonnen met mondharmonica spelen, zal zo rond 2002 geweest zijn.

 

Hij heeft 'geproeft' van de bluesharp, bas-, akkoorden-mondharmonica en chromaat.
De chromaat bevalt hem het beste, akkoorden-mondharmonica op een goede tweede plaatst.
 

René speelt liefst in een samenspel, zoals met Papillon.

 

Rianne van de Griendt

 

Rianne van de Griendt is in 2006 begonnen met een basisworkshop mondharmonica (bluesharp) bij het Harmonica Instituut en heeft in de loop van de daarop volgende jaren een aantal blues-workshops gevolgt bij Ben Bouman. 

Rianne van den Hurk

In 2008 heeft ze als mede-organisator het initiatief genomen om Harmonica Meetup Groep Zuid-Nederlands te starten: een maandelijkse bijeenkomst voor mondharmonica-liefhebbers om samen muziek te maken en ervaringen uit te wisselen.

Bluesharp spelen vond ze leuk, maar toen ze eenmaal de basharmonica had ontdekt, werd dat al snel haar grote passie. Bij de Helmondse Mondharmonica Vereniging zochten ze nog een bassist voor het orkest, en eind 2012 heeft ze de knoop doorgehakt en is ze 'overgestapt' naar de basharmonica. Vanaf november 2017 speelt ze ook de vineta (bas-akkoorden mondharmonica).